Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ekcémát gyógyító esszenciális olajok
  2022-08-17 22:55:17, szerda
 
  Télen gyakrabban küzdünk valamilyen bőrbetegséggel, hiszen a bőrünk nem jut napfényhez, márpedig a napfénynek pozitív hatása van a bőr egészségére, nem beszélve arról, hogy napfény hatására D-vitamin termelődik a szervezetünkben, így ennek a vitaminnak a hatására is kisebb lesz a különféle bőrbetegségek kialakulásának az esélye.

Az ekcéma egy olyan bőrbetegség, amikor valamilyen tárgy, kozmetikai szer, tisztítószer vagy egyéb anyag vált ki allergiás reakciót. A bőr kivörösödik, kiszárad, apró hólyagocskák jelennek meg rajta, amelyek kifakadnak. A bőr ezután viszketni kezd, de be is gyulladhat. Az ekcémás bőr könnyedén el is fertőződhet.

A szteroidos krémek sem mindig hatnak, ha mégis, akkor káros mellékhatásokkal kell számolnunk. Ekcéma kezelésében nagyon hatékonyak lehetnek az illóolajok. Egy próbát mindenképpen megér, hiszen negatívan egyáltalán nem hatnak a bőr egészségére.

A teafa illóolaaj gombaellenes, antibakteriális hatással rendelkezik, de immunstimuláló vegyületeket is tartalmaz. Ez az illóolaj nagyon jó választás azok számára, akik krónikus ekcémában szenvednek. A teafaolaj nyugtatja a bőrt, megakadályozza a további fertőzések kialakulását. Hogyan használhatja a teafaolajat? Mindenképpen össze kell keverni valamilyen hordozóolajjal és ily módon kell felvinni a bőrre. Ez a hordozó olaj lehet kókuszolaj vagy mandulaolaj.

A bőrbetegségek nagy gyógyítója a kókuszolaj, hiszen gyulladásgátló, gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, emellett nagyszerűen hidratálja a bőrt. A kókuszolaj viszketés esetén nagyon hatásos, illetve csökkenti a bőrpírt és a duzzanatot.

Az eukaliptuszolaj csökkenti a gyulladást kiváltó enzim termelődését, ez pedig csökkenti az ekcéma újbóli fellángolását. Hogyan használja ezt az olajat? Két-három cseppet csepegtessen az ekcémás bőrfelületre és gyengéden masszírozza a bőrbe.

A rozmaringolaj összehúzó, gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatással rendelkezik. Eredményesen gyógyítja az ekcémát és csökkenti az irritációt. A rozmaringolaj önmagában irritációt okozhat, így mindenképpen valamilyen hordozóolajjal kell elkeverni és így felvinni a bőrre. A legideálisabb a kókuszolaj.

A kamillaolaj szintén gyulladáscsökkentő és nyugtató hatással rendelkezik. Csökkenti a viszketést, a duzzanatot és a bőrpírt. Naponta két alkalommal 3-4 cseppet kell gyengéden bedörzsölni a gyulladt bőrbe.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: mellékhatásokkal, szervezetünkben, eukaliptuszolaj, antibakteriális, kialakulásának, gyulladásgátló, hordozóolajjal, immunstimuláló, megakadályozza, bőrbetegséggel, rozmaringolaj, fellángolását, bőrbetegségek, legideálisabb, gombaellenes, eredményesen, mindenképpen, hólyagocskák, immunerősítő, használhatja, tisztítószer, bőrfelületre, termelődését, kialakulását, vegyületeket, csepegtessen, masszírozza, bőrbetegség, fertőződhet, kezelésében, bedörzsölni, kivörösödik, rendelkezik, egészségére, mandulaolaj, nagyszerűen, napfénynek pozitív, különféle bőrbetegségek, olyan bőrbetegség, szteroidos krémek, próbát mindenképpen, teafa illóolaaj, illóolaj nagyon, teafaolaj nyugtatja, további fertőzések, hordozó olaj, bőrbetegségek nagy, kókuszolaj viszketés, eukaliptuszolaj csökkenti, gyulladást kiváltó, ekcéma újbóli, ekcémás bőrfelületre,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png ház  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 20  Akarat  Minden harmadik...  Png csokor  Régi emberek, akikre máig büsz...  Zilahy Lajos gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nagyon különös  Próbálj meg ...  Ágai Ágnes – Csendélet  Egy lelki imádság  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét kedves látogatóimna...  A Megváltó szolgálatában  Hogy lehet megtartani  Szívem tiéd  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Sose bánj semmit  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Erdőn  Png csokor  Kövesd a cowboyt!  Adakozás  Próbálj meg ...  Neked tudnod kell  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Fekete-erdő desszert  Png nő  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Próbálj meg ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png virág  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy bizonyos határt  Garai Gábor - Takarítás  Fehér virág  A másik dolog,  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Hazára minden embernek szükség...  Png telefon  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nem tudhatod  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig jusson idő nevetni  Örülök, hogy látlak! 
Bejegyzés Címkék
napfénynek pozitív, különféle bőrbetegségek, olyan bőrbetegség, szteroidos krémek, próbát mindenképpen, teafa illóolaaj, illóolaj nagyon, teafaolaj nyugtatja, további fertőzések, hordozó olaj, bőrbetegségek nagy, kókuszolaj viszketés, eukaliptuszolaj csökkenti, gyulladást kiváltó, ekcéma újbóli, ekcémás bőrfelületre, rozmaringolaj összehúzó, rozmaringolaj önmagában, kamillaolaj szintén, gyulladt bőrbe, mellékhatásokkal, szervezetünkben, eukaliptuszolaj, antibakteriális, kialakulásának, gyulladásgátló, hordozóolajjal, immunstimuláló, megakadályozza, bőrbetegséggel, rozmaringolaj, fellángolását, bőrbetegségek, legideálisabb, gombaellenes, eredményesen, mindenképpen, hólyagocskák, immunerősítő, használhatja, tisztítószer, bőrfelületre, termelődését, kialakulását, vegyületeket, csepegtessen, masszírozza, bőrbetegség, fertőződhet, kezelésében, bedörzsölni, kivörösödik, rendelkezik, egészségére, mandulaolaj, nagyszerűen, teafaolajat, kamillaolaj, alkalommal, valamilyen, kifakadnak, gyulladhat, duzzanatot, illóolajok, napfénynek, fertőzések, gyulladást, szenvednek, egyáltalán, napfényhez, viszketést, számolnunk, hatékonyak, gyakrabban, szteroidos, kókuszolaj, kozmetikai, irritációt, vitaminnak, gyógyítója, termelődik, hidratálja, különféle, teafaolaj, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3055
  • e Hét: 27946
  • e Hónap: 59432
  • e Év: 264133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.